Ce face banul din om? Ziua primar, noaptea evazionist cu cherestea si tigari

sursa foto: pressalert.ro

sursa foto: pressalert.ro

  • Peste 53.000 de lei, cherestea si tigari au fost ridicate de politistii galateni in urma a 18 perchezitii organizate, joi, in judetul Galati, descinderi care au vizat inclusiv sediul primariei din comuna Ivesti si punctele de lucru a trei societati comerciale, potrivit unor surse din Politie.

 

„Peste 53.000 de lei, aproape 40 de metri cubi de cherestea si peste 3.500 de tigarete de contrabanda au fost ridicate in vederea confiscarii de catre politistii din Galati, in urma a 18 perchezitii efectuate la sediile, punctele de lucru si locuintele administratorilor a trei societati comerciale, precum si la sediul unei institutii publice”, se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Conform anchetatorilor, printre persoanele vizate, banuite de evaziune fiscala, spalare de bani, abuz in serviciu si contrabanda cu tigari, se numara si primarul comunei Ivesti, Maricel Gheoca.
Politistii banuiesc ca, incepand din anul 2012, reprezentantii celor trei firme nu ar fi inregistrat toate veniturile in contabilitate, ar fi incasat bani de pe urma vanzarii unor materiale de constructii dobandite in mod ilegal si ar fi decontat lucrari cu bani care nu pot fi justificati.
La actiune au participat inspectori din cadrul Directiei Nationale Antifrauda detasati pe langa Parchetul de pe langa Tribunalul Galati si jandarmi.

PE ACELASI SUBIECT