Dan Adamescu a fost eliberat! Omul de afaceri va ramane in arest la domiciliu

Adamescu

  • Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis eliberarea din arest preventiv a omului de afaceri Dan Adamescu, urmand ca acesta sa fie judecat in arest la domiciliu, intr-un dosar in care este acuzat ca a mituit doi magistrati de la Tribunalul Bucuresti.
  • Dan Adamescu se afla in arest preventiv din data de 5 iunie.

Omul de afaceri a fost trimis in judecata alaturi de patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Roventa si Ciprian Sorin Viziru, practicienii in insolventa — Monica Angela Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa si Emanoil Postelnicu, omul de afaceri Iosif Armas si Gabriel Hanganu.
Potrivit DNA, in decembrie 2013, Dan Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro si 5.000 euro judecatorilor Ion Stanciu si Elena Roventa de la Tribunalul Bucuresti — Sectia VII Civila, pentru ca in schimb magistratii sa dispuna in dosare privind procedura insolventei solutii favorabile unora dintre societatile la care era actionar.

„Sumele de bani au fost remise de catre Adamescu unui avocat, care, la randul sau, a remis suma unui intermediar de la una dintre societatile din grup, prin virament bancar. Pentru a justifica scoaterea banilor din societate, Dan Adamescu a stabilit ca avocatul sa emita o factura pentru ‘servicii juridice’. Ulterior avocatul a transferat suma din contul cabinetului sau de avocatura in contul personal si in aceeasi zi banii au ajuns in contul sotiei intermediarului (persoana fizica) cu titlu de acordare imprumut. Intermediarul a ridicat ulterior din contul sotiei suma de bani”, sustin procurorii.

 

DNA mai declara ca intermediarul, practician in insolventa, a remis suma de 15.000 euro judecatorului Stanciu, imediat dupa deschiderea procedurii insolventei SC Baumeister SA, coordonata de Dan Adamescu, si anume in luna decembrie 2013.
„In acelasi context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecatoarei Roventa, in vederea pronuntarii unei solutii favorabile, respectiv in sensul respingerii contestatiilor celorlalti creditori, solutia avand ca efect imediat si desemnarea unui alt lichidator judiciar ‘agreat'”, au mai retinut anchetatorii.

PE ACELASI SUBIECT