Decaderea lui Dinu Patriciu! Era in vizorul ANAF, dar statul va renunta imediat la verificari!

dinu patriciu

  • Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala incepuse inspectia fiscala la Dinu Patriciu, in cadrul verificarilor marilor averi, dar va renunta imediat la verificari, in urma decesului omului de afaceri. Ultima editie „TOP Forbes 500 Miliardari” il plaseaza pe Dinu Patriciu pe locul 15, cu o avere estimata la 190 de milioane de euro.

 

 

In urma cu doi ani, averea sa era estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro. Prabusirea afacerilor lui Dinu Patriciu a fost foarte rapida. Pe cat de mare parea anvergura lui Dinu Patriciu dupa ce vindea pe miliarde de dolari Rompetrol catre grupul kazah KazMunalGaz si devenea cel mai bogat roman, pe atat de abrupt s-a prabusit totul in jurul omului de afaceri.

„S-au demarat inspectiile fiscale intrand pe procedura propriu-zisa a verificarii pentru un numar de 11 cazuri, din care unul va fi inchis in viitorul imediat, ca urmare a decesului persoanei verificate. Va imaginati cine, nu?”, a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANAF, Gelu Stefan Diaconu, fara sa precizeze numele respectivei persoane.

ANAF nu poate prezenta detalii despre persoanele verificate decat in masura in care in urma verificarilor se constata fapte penale, iar dosarul este instrumentat de procurori si devine public.

„Nu stiu daca cunosc doua-trei nume dintre cei supusi verificarii. Intamplarea face ca pe unul il cunosc. E absolut inacceptabil, la o persoana cu un nivel al veniturilor care depaseste sau averi afisate care depasesc sute de milioane de euro sa constatam ca a platit statului roman, ca pesoana fizica, un impozit de 3.000 de lei. Este absolut socant. Cred ca a avut un impozitul local pe undeva la o garsoniera pe care o are pe numele lui”, a mai spus Diaconu, referindu-se la o alta persoana, de aceasta data.

La sirul de esecuri din busisness s-au adaugat si grave probleme de sanatate. A fost operat la Milano pentru un transplant de ficat, in decembrie 2012. Omul de afaceri Dinu Patriciu a murit in 19 august, la varsta de 64 de ani, intr-o clinica londoneza. El suferea de mai multi ani de cancer. In decembrie 2012, el a fost supus unui transplant de ficat.
Fondator al PNL si cel care a infiintat Rompetrol, cea mai mare afacere privata construita si vanduta vreodata de un antreprenor roman, Patriciu a fost prezent patru ani consecutiv in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.
El a avut afaceri in domeniile petrolier, bancar, imobiliar si media. Omul de afaceri detinea active imobiliare in Germania, Suedia si Polonia, evaluate la circa 1,1 miliarde de euro in mijlocul crizei.
Pe de alta parte, pe rolul instantelor se afla procesul de divort intentat de Dinu Patriciu pentru separarea de Dana Patriciu si doua procese de partaj.

PE ACELASI SUBIECT