Perchezitii de amploare la ADP Sector 5! Vanghelie: E problema economica a unor firme

vanghelie

  • Perchezitiile de joi din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei au vizat si sediul ADP Sector 5, edilul Marian Vanghelie declarand ca descinderile au in vedere o problema economica a unor companii care lucreaza cu primariile.

Intrebat cum comenteaza faptul ca anchetatorii au facut perchezitii si la Administratia Domeniului Public (ADP) Sector 5, primarul Marian Vanghelie a mai spus ca anchetatorii sunt interesati de documentatiile unor contracte.

„Inteleg ca sunt anumite companii, un fel de perchezitii prin care se cauta anumite companii care ar fi eludat statul, nu primaria este verificata. Sunt interesati (anchetatorii – n.r.) strict de documentatii ca sa se vada contractele si sumele, ce si cat au incasat, la ce data s-au platit dari la stat si daca s-au platit. Este o problema strict economica a unor companii care lucreaza in Bucuresti, in tara, companii care au castigat licitatii”, a declarat primarul Sectorului 5, care a precizat ca in institutia condusa de el nu se vor gasi contracte cu sume marite prin acte aditionale incheiate in conditii suspecte.

Anchetatorii au facut, joi, 105 perchezitii in Bucuresti si in judetele Bacau, Brasov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramures, Mures, Olt, Satu Mare, Teleorman si Valcea, la domiciliile unor suspecti si sediile unor firme din domeniul constructiilor. In urma perchezitiilor de joi ar urma sa fie duse la audieri 65 de persoane.
In acest dosar, 43 de persoane sunt urmarite penal in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani.

 


 

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat se ridica la suma de aproximativ 35 de milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit, iar suma totala spalata prin circuitul evazionist este de circa 85 de milioane de lei.

PE ACELASI SUBIECT