Un afacerist bacauan si un consilier judetean complici la evaziune cu fonduri europene

evaziune

  • Tribunalul Bacau a decis arestarea preventiva a lui Florentin Gorea, unul dintre cei opt oameni de afaceri retinuti, in urma unor perchezitii efectuate de procurorii DIICOT si politisti, el fiind acuzat de constituire de grup infractional organizat, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalare de bani.
  • Acesta a contestat, prin avocatul sau, decizia Tribunalului Bacau.

Alti patru oameni de afaceri, printre care si consilierul judetean PDL, acuzat pentru aceleasi infractiuni, vor fi cercetati sub control judiciar.
Ceilalti trei inculpati in dosar au fost lasati in libertate de judecatori, asupra lor neluandu-se nicio masura preventiva.
Persoanele aflate sub control judiciar nu au voie sa ia legatura intre ele ori cu martori, sa paraseasca limita orasului de domiciliu fara sa anunte politia si sunt obligate sa se prezinte la politie conform unui calendar ce va fi stabilit de agentul de urmarire.
Din cercetari a rezultat ca membrii gruparii, prin societati comerciale interpuse si controlate de catre acestia, au efectuat achizitii intracomunitare de materii prime, cu scopul de a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, potrivit unor surse judiciare.
De asemenea, prin utilizarea unor circuite economice frauduloase, au marit fictiv cuantumul cheltuielilor deductibile inregistrate, denaturand astfel baza impozabila luata in calcul la stabilirea impozitului pe profit si diminuand cuantumul TVA de plata.
Astfel, prejudiciul creat, stabilit pana in prezent, este de 2.261.306 euro.
Totodata, pe circuitele evazioniste au fost identificate societati comerciale cu sedii fictive, care nu figureaza cu angajati si care ulterior au fost cesionate unor persoane cu situatii financiare precare, din mediul rural.

PE ACELASI SUBIECT